Ingrediënten
- 1 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water (dit kan je eventueel vervangen door een ei)
- 160 gram havermout
- 1 eetlepel pure (100%) pindakaas
- 1/2 banaan
- 1/2 appel
- Vijf eetlepels water
Let op: de pindakaas moet gemaakt zijn van 100% pinda’s. Xylitol, een zoetstof die vaak in pindakaas voorkomt, is uiterst giftig voor je hond!
Toppings
- ½ appel
- ½ banaan
- Twee eetlepels pindakaas
- Hondenkoekjes
Benodigdheden:
- Siliconen bakvorm voor cupcakes
- Blender of staafmixer
Zo ga je te werk!
Verwarm je oven voor op 180°C. Meng het lijnzaad met drie eetlepels water en zet het even opzij. Wist je dat lijnzaad heel gezond is voor je hond? Het zorgt voor een goede stoelgang, bevordert de opname van voedingsstoffen én verzekert een glanzende vacht!Mix de havermout vervolgens fijn tot haverbloem, dat kan eenvoudig met een blender of staafmixer. Dankzij de grote hoeveelheid vezels, voedingsstoffen, mineralen en antioxidanten geeft haver je hond een verzadigd gevoel.
Voeg nu de pindakaas, banaan, appel, vijf eetlepels water en het lijnzaad toe aan de haverbloem en mix tot een glad beslag. Je kan altijd water toevoegen om het mixen makkelijker te maken of als het beslag te dik is. Vul de siliconen bakvorm met het mengsel en bak het twintig minuten op 180°C. Laat de cupcakes volledig afkoelen!
Voeg nu de pindakaas, banaan, appel, vijf eetlepels water en het lijnzaad toe aan de haverbloem en mix tot een glad beslag. Je kan altijd water toevoegen om het mixen makkelijker te maken of als het beslag te dik is. Vul de siliconen bakvorm met het mengsel en bak het twintig minuten op 180°C. Laat de cupcakes volledig afkoelen!
Versieren maar! Bedek elke cupcake met een laag pindakaas en een topping naar keuze (appel, banaan of hondenkoekjes).
Dat wordt smullen!
Dat wordt smullen!